Lépj ki a saját árnyékodból! II. rész

Lépj ki a saját árnyékodból! II. rész
Liza története folytatódik

Liza kilépett a zuhogó esőbe. Érezte, ahogy a a hideg vízcseppek végigfolynak arcán és egybeolvadnak a szeméből kigördülő könnycseppekkel. Érezte, ahogy az eső, mint egy tisztító zuhany végigmossa egész testét a feje tetejétől egészen a lábujjáig.

Ha ez tegnap történt volna vele, akkor biztosan végigmorogta volna az utat, és szidta volna magát, hogyan lehet ennyire feledékeny, hogy nem rak be esernyőt, amikor egész hétre ilyen csapadékos időt mondtak, de most azt sem érdekelte, hogy bőrig ázik, míg eljut autójáig a parkolóba. Igazából csak azzal a szívbemarkoló érzéssel törődött, hogy ennyire elveszett a saját életében és, hogy hogyan találhatná meg a helyes utat, ami a boldogságához vezeti.


Biztonságos ölelés

Csurom vizesen, elkeseredve lépett be lakásuk ajtaján. Tudta, hogy férje otthon lesz, mert éppen home officeban dolgozik, de azt nem gondolta végig, hogy hogyan fog reagálni arra, hogy ő a nap közepén megjelenik otthon.  Főleg, hogy mostanában elég sokat veszekedtek és eléggé eltávolodtak egymástól. A Mi magazin oldalán látott párkapcsolati cikkekbe is beleolvasva rájött, hogy eltávolodásuk oka sokban az ő viselkedésén múlott.

Férje megpillantva őt az ajtóban, ijedten pattant fel a gépe elől, mert nem tudta elképzelni, hogy mi baj történhetett Lizával, hogy itthon van már most.

-Liza, mi a baj, mi történt? Ugye jól vagy? -kérdezte kétségbeesett arccal
-Nem igazán. – felelte Liza és újból elfogta a sírás

Férje nyakába borult, és ebben a rég nem érzett biztonságos ölelésben elsírta bánatát.

Megszűnik a világ

Nem is értette, hogy a férjével hogyan távolodtak el annyira, hogy már csak a gyerekekkel kapcsolatos teendőket beszélték meg a nap végén. Igazából azt sem tudták, hogy kiben, milyen érzések vannak egymással, önmagukkal vagy akár a munkájukkal kapcsolatban. Hova tűnt a kettejük között lévő vágy és a szenvedélyes szerelem? Hol veszett el az egymás iránti érdeklődés?

Férje gyengéd ölelése, vigasztaló szavai, figyelme egyre inkább arra késztették mindkettőjüket, hogy újra egymásra találjanak. Áron kisimított egy tincset az arcából, gyengéden törölte le szeme sarkából kigördülő könnycseppet, majd érzékien megcsókolta. Jól eső érzés futott át Liza testén, szíve megtelt reménnyel, hogy a kettejük között távolság, most feledésbe merül. Szenvedélyesen fonódtak egymásba, úgy csókolták egymást, mint régen. Megszűnt körülöttük a világ, átadták magukat az érzéseknek.

-Szeretlek! -szólt végül saját magán is meglepődve Liza.

Olyan rég hangzott már el ez a szó férje felé, és most tényleg, olyan érzése volt, mint régen. Az a tiszta, felemelő érzés, amikor olyan könnyednek érzed magad, mint egy tollpihe.

– Én is szeretlek és ne aggódj, együtt mindent megoldunk! Gondold végig, hogy mit szeretnél, én itt leszek és támogatlak! Hidd el, ha megtalálod Te is, amit igazán szeretsz, akkor nem lesz benned az az állandó feszültség, amit rajtam és a gyerekeken töltesz ki. Ja, és máskor is jelenthetnél beteget, hogy  aztán így ápolhassalak itthon. -nevetett férje, aki mindig meg tudta őt nyugtatni.

A másik hibáztatása nélkül

Igaza volt, nagyon sokszor igazságtalanul förmedt rá családtagjaira, pedig igazából nem is velük volt baja, hanem saját magával és munkájával.

-Igen, tudom, de olyan nehéz megtalálni azt, hogy mit is szeretnék igazán!? Azt tudom, hogy ezt a munkát utálom. Sokkal jobban szerettem, amikor még a gyerekek előtt a szállodában dolgoztam és segíthettem az embereknek. Ez a monoton munka a gép előtt kikészít. – válaszolta Áronnak Liza.

– Látod, akkor tudod is, hogy mi az, amit szeretsz és mi az, amit nem. Fontos neked, hogy emberekkel foglalkozz, és úgy tűnik utálod a mostani munkádat. Akkor indulj el ezen az úton. -javasolta neki férje.
– Áron! Ha ez ilyen könnyű lenne, akkor már rég az lenne a munkám, amit szívvel-lélekkel végzek. -válaszolta Liza
– Nem kell most döntened, csak gondolkozz rajta. Az élet nagy rendező, úgyis percről-percre változik minden. Hagyd, hogy kinyíljanak előtted a kapuk.- bölcselkedett ismét férje.

Felismerés

Áron visszaült dolgozni, Liza pedig felkereste a Mi magazin oldalát, hátha ismét rátalál egy olyan cikkre, ami által tudja, hogy hogyan induljon el ezen az önismereti úton. Elsőként a párkapcsolattal kapcsolatos cikkek jöttek vele szembe, ezért úgy döntött, hogy ha már a házassága rendeződni látszik, akkor ezeknek a cikkeknek az olvasásával kezd, hátha olyan felismerésekre tesz szert, ami a későbbiek során is jól fog jönni.

A sikeres párkapcsolat tényezőiről szóló cikk, majd a hogyan tartsuk fenn a tüzet egy házasságban írás olvasása után megfogadta, hogy jó pár dolgon változtatnia kell, hogy a férjével való újra egymásra találásuk ne vesszen el ismételten. Tudta, hogy ezen mindkettőjüknek dolgozniuk kell. Ezeket olvasva elgondolkodott és rájött, hogy hogyan valósulhatott meg most az, hogy újra férfiként és nőként tekintenek egymásra.

Felismerte, hogy több időt kell egymásra fordítaniuk, érdeklődni egymás érzései felől, mint, ahogy tették most is. Nem is tudta felidézni, hogy milyen régen mentek el valahova ketten, mikor dicsérte meg utoljára bármiért is párját, vagy mikor beszélgettek utoljára ilyen mélyen, őszintén, mint most.

Vicces volt, amikor elolvasta, hogy mit ír róluk a csillagszerelem cikkben a horoszkóp szerinti jellemzés. „Mindenkivel kedves, mindenkinek megtesz különböző szívességeket, őt viszont elhanyagolja, hiszen már arra nincs energiája, hogy párjának is folyton a kedvében járjon.”

Megoldás

-Basszus, tényleg! Minden barátomnak, munkatársamnak én segítek, itthon pedig én várom el, hogy nekem segítsenek. Ez így nem jó, sok mindenen változtatnom kell! Először is keresnem kell egy olyan stresszlevezető tevékenységet, ami által nyugodtabb leszek és nem az itthoniakra borítom a nap bosszúságait. Ezt majd meg is beszélem Judittal, hátha neki is lesz kedve eljárni velem valahová.

Majd megbeszélte a férjével, hogy minden héten iktassanak be egy közös programot, vagy csak pár órát, amikor csak kettesben vannak és egymásra figyelnek.

-Jó ötlet! Most hétvégén a gyerekek úgyis anyukádnál alszanak, menjünk el akkor valahová. -válaszolta rá Áron.
-Szuper! -lelkesedett Liza.

Lelkesedését telefonjának csörgése törte le, melyen meglátta főnöke nevét.

-Oh, mit mondjak neki? Miért kereshet? Lehet, hogy rájött, hogy nem is vagyok beteg? – gondolkodott hangosan Liza és meredten nézte telefonja kijelzőjét…

Folyt. köv…..

Csombor-Budavári Bernadett

kineziológus, life coach, jógaoktató
2021. 11. 18.
www.anyalelekegyensuly.hu
https://www.facebook.com/anyalelekegyensuly

Szerző:
Csombor-Budavári Bernadett
Szólj hozzá Te is

A cikk szerzője:

Csombor-Budavári Bernadett

Life coach,
Hatha jógaoktató, Gyerekjóga oktató,
One brain és brain gym kineziológus,
Természetgyógyász.

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.