Boldogtalan emberek felismerése

Boldogtalan emberek felismerése
Légy Önmagad legjobb barátja!

Nem vagyunk folyton boldogok – előfordul, hogy néha-néha boldogtalanok is vagyunk. Azonban nem mindegy, hogy csak néha vagyunk-e azok vagy pedig folyamatosan boldogtalannak érezzük magunkat? Van pár olyan dolog, amit a boldogtalan emberek képtelenek beismerni, ezeket gyűjtöttem most össze.

 

1. Az önbecsülésük valahol a „béka hátsója” alatt van

Fogadd meg ettől a perctől kezdve, hogy soha többé nem fogsz könyörögni szeretetért, megértésért vagy figyelemért. Légy Önmagad legjobb barátja, bízz a lelkedben és az ösztöneidben. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy – a jóval és a rosszal együtt, lépj túl a boldogtalan attitűdön,  s azért akarj változtatni az életeden, mert te akarod, nem pedig azért, mert mások elvárják azt. Légy az az ember, akivel leélnéd hátralevő életed minden percét.

2. Mások véleménye a legfontosabb

Amikor abbahagyod mindazt, amit azért teszel, mert mások elvárják – és helyette elkezdesz a szíved után menni, nem fogsz egyebet érezni, mint szabadságot és lelki békét. Tulajdonképpen a problémáid felét meg tudod oldani azzal, hogy többé nem engeded, hogy mások mondják meg mit tegyél. Igen, ez könnyen konfrontálódáshoz vezethet, ilyen esetben emlékezz arra, hogy jogod van saját életet élni.

3. Régi haragot tartogatnak magukban

Egészen addig, amíg meg nem tanulod elengedni a múlt elfojtott rossz dolgait, szorongásokat, feszültséget, haragot, nem lesz részed tartós lelki nyugalomban, boldogtalan leszel. Túl rövid az élet ahhoz, hogy folyton elraktározzuk minden rossz érzésünket. A megbocsájtás azoknak van, akik képesek a saját két lábukon tovább haladni.
Először a problémát kell felismerni, majd azt, hogy mivel lehetne megoldani azt. Az egész a múlt elfogadásával kezdődik, nem pedig a folyamatos múlt elleni harccal.

4. A rutin láncba ver

Emlékezz! Az, ahogyan te végzed a dolgaid nem az egyetlen út – sokféle út és megoldás van. Nem azon kell agyalni, hogy miket bántál meg, mit nem tettél meg, amit szeretettél volna – hanem azon, hogy miképp teheted úgy a dolgot, hogy ne legyen benne utólag sem semmi megbánás.

5. Sok mindent nem tudnak kontroll alatt tartani – holott azt hiszik, hogy igen…

Az élet legtöbbször megjósolhatatlan. Nem biztos, hogy életed nagy eseményei az elvégzett dolgokból adódnak majd. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell tenni azért, ha valamit el szeretnénk érni – inkább azt jelenti, hogy ne várjuk a sült galambot, mert nem fog soha berepülni az ablakon, a szádba pedig végképp nem fog beköltözni.

6. Félelmeik irányítják őket

A félelem az egyik legerősebb mozgatórugó az emberek életében. Ha a félelmed áldozatává válsz, azzal megakadályozol minden történést, ami téged érintene, ha a félelmeid nem kötnének béklyóba. A félelem – mint negatív érzelem – a vesében tud elraktározódni, ami páros szerv révén a társas kapcsolatok jelképe is. És ha a kapcsolataidba félelem vegyül…

7. A jelent folyamatosan elkerülik

Az egyik legnehezebb dolog, amivel életünk során szembe kell nézzünk, hogy csak a jelennek éljünk. Hogy ne az határozzon meg bennünket, ami volt vagy ami lehetne. Mert a legrosszabb dolog álmokból légvárat vagy a múltból – a jelen kihagyásával – jövőt építeni… aztán a romok alól boldogtalan módon újra összekaparni önmagunk s kezdődhet a kármentés / újjáépítés / tervezgetés.

8. A fű sehol sem zöldebb

A legtöbben azért panaszkodnak, mert úgy érzik kimaradnak valamiből. Ki ne érezne hasonlóképpen olykor? Azonban ha beutazod is a világot és alvás nélkül mindenben részt veszel, úgy is lesz olyan, amin nem tudsz részt venni. Fogadd el, hogy mindenben te sem tudsz benne lenni; a legfontosabb az, ha el tudod fogadni, hogy jelen pillanatban mindened megvan. A jobb élet nem máshol van, hanem itt és most. Vegyél mély levegőt és hidd el, hogy a nagyon zöld fű épp a lábaid alatt van.

Tartós és jó egészséget kívánok!

Szabolcsi Tamás

bioenergetikus, életmódtanácsadó, NLP-tréner, ajurverdikus tanácsadó, fitoterapeuta

Facebook: harmoniahaz.nyiregyhaza
Honlap: harmoniahaz.aranyszal.hu
Email: harmoniahaz1@gmail.com
Telefon: (+36) 70/289-29-13

FONTOS!

A bioenergetikai kezelés és a tanácsadások nem helyettesítik az orvosi vagy pszichoterápiás kezelést, azok elismert kiegészítői. Nem vagyok orvos, nem garantálok gyógyulást – ahogy mondani szoktam: hozott anyagból dolgozom.  A kliens állapota határozza meg a közös munka során a haladás lehetséges és szükséges irányát, sebességét. A nyugati értelemben vett orvos által felállított diagnózist tiszteletben tartom, a javasolt terápia milyenségét és mennyiségét is ő határozza meg, ő a felelős érte. Nekem az egészséged, a jólléted a fő szempont és hiszem, hogy több terület megfelelő szakemberei képesek együtt dolgozni egy közös célért.

Szerző:
Szabolcsi Tamás
Szólj hozzá Te is

A cikk szerzője:

Szabolcsi Tamás

Bioenergetikus, életmódtanácsadó, NLP-tréner, ajurverdikus tanácsadó, fitoterapeuta.

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.