Engedd el!…hogy szabadon áramolhasson az energia

Engedd el!…hogy szabadon áramolhasson az energia
Takarításra fel - kitartás, légy erős!

Engedd el a régi tárgyakat, mert nem hoznak szerencsét a ház lakóinak. Igen, néha könnyű ráfogni másra a szerencsétlenségünket, a pechszériánkat…
Azonban néha tényleg oka van annak, ha nem vagyunk elég szerencsések, gazdagok, egészségesek. Még olyankor is, amikor minden rendben megy – jó állásunk van, szuper családunk, egészségesek vagyunk… Akkor is ajánlott időről időre számadást vetni, és egy kicsit gatyába rázni otthonunk energiáit, hogy szabadon áramolhasson az energia.

Ha Te is szeretnél egy kis frissítést, akkor az alábbi tárgyakat távolítsd el az otthonodból:

Törött üveg

Akár egy csorba bögre, egy repedt ablaküveg vagy éppen egy letört fogantyú – mindezek csak akadályoznak téged! Az üvegből készült tárgyak a biztonság szimbólumai – jól gondold meg mennyire és hogyan szeretnéd Önmagad biztonságban érezni.

Régi dolgok

A Feng shui alapja, hogy a nem használt dolgok gátolják az energia szabad áramlását otthonunkban, így sikereinket és álmaink megvalósulását is gátolják. Vannak kedvenc ruhadarabjaink, amelyeket már évek óta nem vettünk fel – akkor miért foglalják a helyet a szekrényben? Inkább cseréld el a barátnőddel vagy add oda olyannak, akinek szüksége lehet rá. Így Te is jól jársz, és még másnak is sikerül örömöt szerezned.

Halott dolgok

Először is a száraz virágokat tüntessük el a házból. A halott virág halott energia, vagyis negatív. Ugyanígy a kitömött állatok, szarvak, tollak is egy elpusztult állat maradványai. Ennek az energiáját szeretnéd az otthonodban tartani? A kagylók, csigák maradhatnak, de csak akkor, ha szépen rendben tartod – a többi holmitól jobb gyorsan megszabadulni!

3 évnél régebbi, nem használt tárgyak

Van egy szuper nadrágod, amelyet még nem is hordtál, de egy szuper leárazáson vetted? Mire mész vele? Vagy pl. van egy gyümölcscentrifugád, amelyet már ezer éve nem használtál és csak foglalja a helyet, illetve stagnálja az energiákat. Azt szeretnéd, hogy frissüljenek az energiák, hogy szabadon áramolhasson az energia az otthonodban, vagy pedig arra vágysz, hogy „maradjon minden a régiben” és megálljon az “élet”? A döntés a tiéd!

Apróságok

Zsebekben, táskákban apróságok: rágógumi, papírzsebkendő, aprópénz, mozi- vagy színházjegy, cukorka – mindezek megrekesztik az energiák szabad áramlását és még kórokozókat is tartalmazhatnak. Nem játék, nagyon nem az!

“Rossz” képek

Neked is vannak olyan fotóid, amelyen nem tetszel Önmagadnak? Netán épp a lába vagy a feje maradt le valakinek? Ahányszor ránézel valami rossz érzés fog el miatta? Akkor itt a remek lehetőség, szabadulj meg tőle, mert ha megtartod, csak Önmagad életét nehezíted vele, és nem engeded, hogy szabadon áramolhasson az energia.

Álló órák

Van olyan órád, amely régóta nem jár? Akkor tegyél valamit! Javíttasd meg – ha pedig menthetetlen, akkor dobd ki. Az álló óra miatt az energiák áramlása is lelassul, vagyis az élet folyása is lelassul, sikereid is elmaradnak – ezt ugye Te sem akarod?

Páratlan dolgok

Egy darab síbot, egy páratlan zokni, egy fél pár cipő – mind-mind blokkolják az energiák áramlását.
Úgy gondolom tökéletesen festi meg ezt a képet Bródy János a „Filléres emlékeim” című dalában, melyből idézek:

„A sok kacat, ócskaság
Mi évek óta összegyűlt
Szerteszéjjel ott hevernek ők
A polcokon, meg mindenütt.
Gyertyaszál, gyöngyszemek
Felébe tört mézeskalács
Hajcsatok, karkötők
S egy régen elszakított lánc.”

https://www.youtube.com/watch?v=3xWSS0SX0vs

Kopott seprű

A rongyos, elhasználódott takarítóeszközök – leginkább a seprűk – gátolják a pozitív energiák áramlását. A seprű az anyagi jólét szimbóluma, ezért érdemes odafigyelnünk az állapotára. Ha elrongyolódik, akkor ruházzunk be egy újabbra! Emlékszel? Nem véletlenül mondják, hogy “új seprű jól söpör”.

Depressziós képek

Van olyan festmény, művészeti alkotás az otthonodban, amely vihart, erőszakot, mocsarat, rossz hangulatot áraszt? Ha ránézel és rossz hangulatot áraszt, nyomaszt, akkor ne habozz, ajándékozd vagy add el! A lényeg: szabadulj meg tőle.
Summa summarum – bármilyen szuper talizmánod, szerencsehozó tárgyad is van otthon, ha a negatív dolgok elszívják az energiát a jó energiák áramlásától. Engedd, hogy szabadon áramolhasson az energia!

Takarításra fel – kitartás, légy erős!

Tartós és jó egészséget kívánok!

Szabolcsi Tamás
bioenergetikus, életmódtanácsadó, NLP-tréner, ajurverdikus tanácsadó, fitoterapeuta

Facebook: harmoniahaz.nyiregyhaza
Honlap: harmoniahaz.aranyszal.hu
Email: harmoniahaz1@gmail.com
Telefon: (+36) 70/289-29-13

Szerző:
Szabolcsi Tamás
Szólj hozzá Te is

A cikk szerzője:

Szabolcsi Tamás

Bioenergetikus, életmódtanácsadó, NLP-tréner, ajurverdikus tanácsadó, fitoterapeuta.

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.