Isten tenyerén?
Az ősbizalom és a hit megerősítése

Biztosan te is éltél már át nehezebb időszakokat az életedben. Biztosan Veled is előfordult már, hogy bármit is csinálsz, valahogy semmi nem működik. Esetleg minden, amibe belekezdesz, mintha csak rajtad fogna ki, vagy legalább háromszor kell nekifutnod, és akkor talán sikerül.

Elárulom, hogy ennek három oka lehet. 

Az első lehetőség, hogy rossz úton vagy. Ilyenkor azt szükséges észrevenni, hogy nem a te dolgod, vagy nem a te utad az, ahol most éppen jársz. Ezért ütközöl nehézségekbe. Ezek az akadályok, nehézségek gyakran nagyobb bajtól is megvédenek. 

A másik lehetőség, hogy nincs még itt az ideje annak a dolognak, amit éppen szeretnél, ezért folyamatosan falakba, és akadályokba ütközöl.

A harmadik, hogy az életedben éppen egy nagy vizsgán mész keresztül, amely a kitartásodat és a türelmedet teszi próbára, és ezeknek a megerősítésére szolgál. Ha feladod, nem változik semmi, csak kudarcot gyűjtesz be, és nem teszed le a vizsgát.

Jó lenne tudni, hogy a három lehetőség közül éppen melyik az, ami akadályoz téged?

Honnan tudhatod, hogy éppen vizsgázol, rosszul időzítettél, vagy éppen nem a te utadat járod?

Ha tudatos vagy és figyelsz a történésekre, keresed az összefüggéseket, felfigyelsz a jelekre, akkor rá fogsz jönni magad is. 

Kezdjük az első lehetőséggel.

Valami, amit akarsz, vagy ragaszkodsz hozzá, de nem a te utad, ezért nehezen megy, és nem kapod meg a támogatást. 

Ezt onnan fogod felismerni, hogy az akadályok mellett folyamatosan kapod a jeleket is. Fizikai szinten ez lehet egy lábsérülés, előfordulhat, hogy fellöknek, vagy megbotlasz, de a lelked is jelezhet testi tünetekkel. Ilyenkor az intuíciód az, ami küld egy érzést vagy egy gondolatot. Ezek egészen erős jelek, amik arra mutatnak, hogy nem az utadon vagy. Hadd írjak le egy példát a magam életéből. 

A spiritualitás az életem része már fiatal korom óta. Amióta élek tanulom, és most már tanítom is, mert olyan csodák történtek velem, amik megerősítettek abban, hogy igenis létezik a fizikai világon túl is egy világ. 

Tíz évvel ezelőtt még egy irodában dolgoztam, amikor folyamatos késztetést éreztem a váltásra, a változtatásra, de eleinte nem mertem továbblépni. Már akkor is a mindennapjaim része volt a tudatos gondolkodás, a hit, a meditáció, és a kártyáim, de mégsem bíztam eléggé, sem Önmagamban, sem Istenben. Féltem. Féltem, hogy nincs más lehetőségem. 

Akkor még az volt a meggyőződésem, és aszerint a dogma szerint éltem, hogy kell egy főállás, mert az a biztos. Az Univerzum egyre több jelet kezdett küldeni, és arra buzdított, hogy lépjek tovább. Elkezdtem érezni a késztetést, és egyre kényelmetlenebbé vált az irodai munka, de még ekkor is erősebb volt a félelem. Kételkedtem, és folyamatosan ezt kérdeztem magamtól: “Mi lesz, ha kilépek? Nincs másik lehetőségem, egyedül vagyok a gyermekemmel, és a bizonytalanra nem építhetek.”

A félelem továbbra is erősebb volt bennem, ezért maradtam, és tovább tűrtem. Ahogy telt az idő, testi tünetek kezdtek rajtam megjelenni. (A lélek a testen keresztül üzen.) Íngyulladás alakult ki a jobb kezemen, később derékproblémák jelentek meg, majd jött a fülzúgás, és halmozódtak a fizikai tünetek. Megértettem a jeleket. A gyulladás konfliktushelyzetet jelent, a kéz fájdalma, azt jelenti, hogy hogy valami fájdalmas, és talán nem kellene belenyúlni. A jobb oldal a férfi oldal, tehát erőre lenne szükségem, és a sarkamra kellene állnom. A derékfájdalom a terhek alatti nyomást jelenti. A fülzúgás pedig azt jelezte, hogy valamit nem akarok meghallani. 

Miután tudatosítottam ezt, erőt vettem magamon, és elkezdtem jobban a sarkamra állni. Megtanultam, “nem”-et mondani, kiálltam magamért, de a munkahelyemen továbbra sem mondtam fel. Ekkor megjelentek a keményebb figyelmeztetések. 

Egyik reggel munkába menet zuhogott az eső. A metrón tömeg volt, és amikor leszálltam a megállóban, egy férfi akkora erővel rohant nekem a semmiből, hogy hanyatt estem. Az esernyő a kezemben darabokra tört, a kezemből elrepült a pohár a kávéval együtt, én mégis úgy értem földet, hogy nem ütöttem meg magam. Azt éreztem az esésnél, mintha valaki a tenyerén tartana. Inkább az ijedtség és a meglepődés volt az, ami miatt egész testemben remegtem. Itt már tudtam, hogy ez nem játék. 

Decemberre a cégnek, ahol dolgoztam, nehézségei akadtak. Egyik nap, mire beértem a munkahelyemre, egy e-mail várt, amiben felvázolták, hogy az anyagi nehézségek miatt megszűntetik a munkakörömet, és elbocsátanak. 

Megtanultam a leckét. Mivel nem léptem én magam, lépett helyettem az élet. Abba a helyzetbe kerültem, amit egészen eddig próbáltam elkerülni. Nem tört meg a hír. Ellenkezőleg! Felszabadultnak éreztem magam. Amikor hazaértem elkezdtem Istennel beszélgetni. 

“Rendben, vettem a jeleket! Örülök, hogy nem nekem kellett lépnem, de most akkor merre tovább? Azt akarod, hogy a spirituális munka kísérje az életemet, amire mindig vágytam, de nem mertem csak arra hagyatkozni? Hát legyen, de akkor segíts!”

Fejest ugrottam hittel, és bizalommal, védőháló nélkül. Fogalmam sem volt, hogyan fogok megélni, hogyan lesz tovább, honnan szerzek új ügyfeleket. Egyet tudtam: hittel és bizalommal ezt kell csinálnom. Ha a félelmet továbbra is beengedtem volna, biztos vagyok benne, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy végül is alakultak.

És ekkor megtörtént a csoda. Januárban elkezdtek új emberek keresni, a semmiből. Majdnem annyi bevételem volt, mint amikor az irodában dolgoztam. Azóta ezen az úton haladok előre. Az élet addig pofozott, míg végül a helyemre kerültem. 

Visszatérve az eredeti témához, nézzük a második pontot, az időzítést.

Azt onnan fogod észrevenni, hogy bár kapod a támogató jeleket, a pozitív energiát, a megfelelő embereket, ötleteket, azért időben még csúszik a megvalósítás. Sokszor rajtad kívülálló okok miatt is megtörténhet, néha pedig te vagy akadályoztatva, hogy időben előre haladj. Ekkor egyszerűen annyi történik, hogy nincs még itt az ideje. Neked ekkor csak annyi a feladatod, hogy észre vedd, hogy felismerd, és megfelelő türelmet gyakorolj. Tanulj, fejlődj, és ha eljön az ideje, lépj. 

Mi az, amikor az élet vizsgáztat?

Feladatokat állít eléd, néha akadályok formájában. Hasonlít az előbbiekhez, de előfordul, hogy egy kicsit más. Néha kísértés formájában jöhet egy vizsga, néha a kitartást, türelmet vizsgálják, van, hogy a hűséget, a bátorságot, egyszóval ezer arca is lehet. Itt is az intuíciód fog segíteni. Én sokszor megérzem mi a vizsga, mi az, ami nem az én utam, esetleg nincs itt az ideje. Ez mindenki számára elsajátítható. Nem is az a lényeg, hogy miről van szó, hanem az, hogy megtanuld kormányozni az életed. Azt pedig úgy fogod tudni, ha figyelsz és hagysz időt magadnak, hogy kialakulhasson ez az érzéked.

Mikor minden a helyén van, szinte folyamatosan kapjuk a támogatást. Új emberek lépnek az életünkbe, meghallunk egy elejtett mondatot, amely éppen a segítségünkre van, vagy épp álmunkban látjuk meg a megoldást egy problémára.

Ne add fel, akkor sem, ha néha nehézségek támadnak az életedben, csak vedd észre, mikor, mi és miért történik veled és körülötted. Ne okolj senkit és semmit, keresd a kiutat és erősítsd a feltétlen bizalmat, és hitet magadban. Így eléred a célod. 

Adj hálát, minden apróságért, ami jó történik veled, és egyre több lesz ebből. Mindent meg kell tapasztalni, mert a tudás akkor lesz igazán a tiéd. Szajkózhatjuk a jól hangzó igazságokat, spirituális törvényeket, de amíg nem tapasztaljuk meg, és nem hitből mondjuk, addig nem érnek semmit.

A lényeg, hogy mindig figyelj a jelekre, vedd észre, ha az nem a te dolgod, vagy nincs még itt az ideje. Az élet, a sorsod, és az Isten a segítőid, ha megtanulsz velük együtt áramlani. Ellenkező esetben szemben úszol az árral, és nem éred el a célod. Erre szokták mondani: Vedd észre, ha kinyílik egy ajtó, és azt is, hogy mikor zárul be valamelyik. 

Szeretettel:

 Dóra

Spirituális tanácsadó és jós

Budapest, 2020.01.06.

Dóra Tanácsadás

kártyavetés, segítő beszélgetés, spirituális tanítások

www.doratanacsadas.hu

+36 30 310 1833

Farkas Klára Dóra
Szerző:
Farkas Klára Dóra
Szólj hozzá Te is

2 hozzászólás

A cikk szerzője:

Farkas Klára Dóra

Farkas Klára Dóra

Spirituális tanácsadó és jós

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.