Polyák Ági

Polyák Ági
Nyers vegán étrend szakértő

Szia!

Dudásné Polyák Ági vagyok, nyers vegán étrend szakértő. A jelenlegi családlistámon egy Férj áll, Attila, és három gyermek színesíti életünket, Misi (10), Marci (7) és Zelda (5). Kecskeméten élünk, van 2 cicánk és 3 sünink. 

Hosszú és rögös volt az út, mire elértem Önmagamhoz. Sokáig kerestem, kutattam, persze először önmagamon kívül, hogy mivel is foglalkozzam, amibe szívemet – lelkemet tudnám beletenni. 

Oklevelem szerint kereskedelmi közgazdász vagyok, és még számos más pénzügyi papír tulajdonosa. Majdnem 1 évtizedig dolgoztam a szakmában, de végig éreztem, hogy ez nem az én utam. 

28 évesen csöppentem bele a spiritualitás világába. Férjemmel voltunk Indiában, Phuttapartiban, Sai Babánál. 3 hetet töltöttünk ott, napi 8 órában meditáltunk. Számomra a spiritualitás tudatosságot és szabadságot jelent. És ez a két dolog megjelenik  a táplálkozásban is. Holisztikusan nézem a hozzám betérő embereket. Test – lélek – szellem egységében. Tanfolyamok sokaságát végeztem el az utóbbi 12 évben. Pránanadi, Theta Healing, Szellemgyógyászat, Spirituális Választechnika, Mágia, mind az utam részét képezik. 

És elérkeztünk a nyers ételek varázslatos világához. ☺ 

Első gyermekem születése után, ekkor 29 éves voltam, belepillantva a tükörbe, kicsit hurkásnak, párnásnak láttam magam. Szoptatás után belekezdtem mindenféle, őrültebbnél őrültebb diétába, amik igaz, hogy a karcsúság ígéretével és könnyű elérhetőségével kecsegtettek, de végül ezekből nem lett semmi. Sikerük gyakorlatilag tiszavirág életű volt. 

Egy napon, ekkor másfél éves volt már Misi, pár órás szabadságot kaptam a Szüleimtől. Ez kereken 9 évvel ezelőtt történt. Beszabadultam a városba. ☺ Én és a város !!! Imádtam. Élénken emlékszem a pillanatra, mikor a könyvesboltban  először megpillantottam egy nyers ételekkel foglalkozó könyvet. Szerelem volt első látásra. Azóta az életem szerves részévé vált ez az életmód. Minden nap, minden szabad percemben könyveket bújok, videókat nézek. Ezek főleg angol nyelven elérhetőek. Külföldön a nyersevés már nem  számít kuriózumnak. Gombaszám szaporodnak a nyers éttermek,  smoothiebárok. Kész kultúrája van a nyersmozgalomnak. Minden, nyers étel témában megjelent könyvet megvettem, magyar és angol nyelven egyaránt. Élvezettel készítem a nyers tortákat, cukkinispagettit, turmixokat, juiceokat. Számos turmix – és léböjt kúra tapasztalatával lettem gazdagabb az elmúlt években. Talán felmerül Benned a kérdés, hogy miért is kerített ennyire hatalmába a nyersezés? 

A válasz : Mert tisztaságot ad, fizikálisan is, és mentálisan is. Érzékenyebb vagyok az emberekre. Ami a munkám során kifejezetten előnyös nekem. 

Álljon itt pár gondolat azok számára, akik kacérkodnak a nyers evés kipróbálásának gondolatával. ☺ 

Először is, tisztázzuk, mi a nyers étel? 

Hőkezelés nélküli étel, mely minél közelebb van természetes állapotához. Ha például aszalunk, ne menjünk 42 C fok fölé. A nyers gyümölcs a legvitamindúsabb, leginkább tápanyagokkal teli, enzimdús, ásványi anyagokban gazdag étel. Itt nem a kés, villa fogja a főszerepet játszani, hanem az ujjacskák. 🙂

Gondoljatok bele, gyerekként milyen élvezettel majszoltuk a fáról a szilvát, cseresznyét, almát, és degeszre ettük magunkat velük. Ezt az érzést lenne jó ÉREZNI most is. Nem a napokat számolgatni, hogy jaj, de ügyes vagyok, mert x napon túl vagyok ebben, abban a diétában, nem sóvárogva megállni a cukrászdánál, hogy de jó is lenne egyet harapni abba az isteni süteménybe … csak egyet, és aztán biztos folytatom a diétám. 

Szenvedéssel tele nem lehet hosszantartó eredményt elérni. Ha szárnyal a Lelked, jól érzed magad közben, majd’ kicsattansz jókedvedben, na akkor vagy az utadon. 

A két kisebb gyermekem reggelire mindig banánturmixot iszik. Imádják a zöldségeket, gyümölcsöket. Sőt, Marci vendégségben rendszerint a gyümölcsöt választja a házigazda által felkínált torta helyett. Ilyenkor örül a lelkem, hogy jó irányba haladnak. Egészségesek, elevenek, aktívak, rosszcsontok. Ami nekünk a legnagyobb kihívás az egészséges táplálkozás terén, az nekik már gyerekjáték. Így szocializálódtak. És tényleg működik. Tudom, hogy nem csak az étkezésen múlik, de ez egy elég fontos szelete az életünknek. 

Rengeteg előnye van annak, ha legalább 1-2 hétre kipróbálod  ezt a táplálkozást. Vagy a napod részévé teszed. 

 

A nyersevés szorosan összefügg a Lélek aktuális állapotával. Nem láttam még depressziós nyersevőt. A gyümölcs magában hordozza az Életet, az Energiát. 

Ha megtisztelsz bizalmaddal, hozzám fordulsz étrendi, életviteli tanácsért, biztos lehetsz benne, hogy szívemmel – lelkemmel azon leszek, hogy kialakuljon (folytatódjon) Benned a nyers ételek iránti szeretet. 

Személyre szabottan vállalom 

  • 3 / 7 / 21 / 30 napos nyers étrendmenü írását.
  • ha csak ki szeretnéd próbálni, vagy hosszabb időt szentelnél ennek a gyógyító étrendnek, keress bátran.

Köszönöm a figyelmed. 

Dudásné Polyák Ágnes

Nyers vegán étrend szakértő, Lélekgyógyász, Theta Healing tanácsadó

Fb csoport: My Raw Green Kitchen

mlovesource@gmail.com

Raw-Food-Nutritionist-Diploma(1)

Okl Szellemgyógyászat

Okl Pránanadi 1

Okl Metafizika

Juice-Yourself-Slim—Juicing-Diploma(1)

Okl Kineziológia Pránanadi

 

 

Szerző:
Polyák Ági

A cikk szerzője:

Polyák Ági

Nyers vegán táplálkozási szakértő, lélekgyógyász és Theta Healing tanácsadó

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.