Benkő Andrea

Benkő Andrea

Benkő Andrea vagyok, egy kamaszodó gyermek édesanyja, nő és társ. Hasonlóan másokhoz, én sem tudtam még fiatalkoromban, hogy mi is az én hivatásom, így szigorú szülői útmutatás hatására a BGF Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Karán szereztem előbb közgazdász, később adótanácsadói oklevelet. Rengeteg módon és helyen próbáltam ki magamat életem során eredeti szakterületemen, de sehol sem találtam igazán a helyem. Miközben karrier-területen elnyerhettem volna a “leggyorsabban fluktuáló munkaerő” címet, a magánéletemben beleragadtam egy olyan házasságba, ami sem a férjem, sem pedig az én számomra nem volt örömteli, de még kielégítő sem. Azonban ezért az időszakért is hálás vagyok, mert megajándékozott minket egy csodás gyermekkel, akit bár 7 éve külön, mégis maximális konszenzusban nevelünk.

A felismerésem, hogy változtatni kell korábbi életemen, édesanyává válásom második évében köszönt rám. Éreztem, hogy emberekkel kell foglalkoznom, valami olyan dolgot kell csinálnom, ami örömöt csempész mások életébe – ráadásul minden májusban, az évzárási hajcihő közepette azt hajtogattam: “inkább leszek masszőr”.

Így iratkoztam be 2013-ban a Nemzetközi Masszázsakadémia svédmasszőr tanfolyamára. Ott indult minden. Először a testhez, majd a Lélekhez kerültem egyre közelebb. Ez arra sarkalt, hogy elmélyüljek mindkét témakörben. Ahogy haladtam az úton, előjöttek bennem gyermekkori gondolataim, amik mindig is foglalkoztattak. Mi az élet valódi értelme? Megszületünk és meghalunk – valóban ennyi lenne? Kérdezz, és válaszra lelsz.

2016-ban találtam rá a Center Shanti Transzperszonális, művészeti és pszichoszintézis terapeuta képzésére, ahol a tanulmányainkat pszichoanalízissel és Freud munkásságával kezdtük. Mint az sokak számára ismeretes, Freud egyik kedvenc témája a libidó és a szexuális fejlődés volt. A képzést rengeteg gyakorlati és önismereti foglalkozás gazdagította, így került újra reflektorfénybe a saját szexualitásom is. A megszégyenítés, az abúzus, az elfojtás, majd a gyógyulás és kiteljesedés. Szintén ezen a képzésen ismerkedtem meg a humanisztikus és transzperszonális pszichológia kiemelkedő alakjaival és munkásságukkal, és az integrál szemlélet filozófiájával és megalkotójával Ken Wilberrel. Utóbbi szerelem lett első olvasásra. Mivel az – akkor még hivatalosan – terapeuta képzés számomra még mindig túl elméleti volt, olyan képzést kerestem, ami segít a gyakorlatban is alkalmazni az integrál szemléletet. Így találtam rá Nemes Antónia integrál coach képzésére, ahol csodálatos 14 hónapot töltöttem.

Rengeteget segített önmagam megismerésében, elfogadásában és elismerésében. Megtanultam elfogadni, elismerni saját magam és a képességeimet, értékként tekinteni arra, amiről korábban azt hittem, szégyellnem kellene. Ez igazi felszabadulást hozott számomra. Azt is elsajátítottam, hogy forduljak empátiával, értő figyelemmel és szeretettel a környezetemben élőkhöz – azokhoz is, akikkel korábban konfliktusom volt -, és az összes többi emberhez anélkül, hogy ítéleteket alkotnék róluk. Önismereti munkám egyre mélyebb rétegeket érintett, és még inkább dolgozni kezdtem a szexualitáshoz fűződő kapcsolatomon. Érdeklődésemet a tantra, a taoista szexuális filozófia és a tudatos szexualitás irányába fordítottam, nem csak elméleti, de gyakorlati szinten is. Ekkor érkezett meg a “hívás”. Másoknak is meg kell mutatnom mindazt, amit megtanultam. Így végeztem el először egy pároknak, majd egy masszőröknek szóló érzéki- és intim masszázs tanfolyamot. 

Miközben önmagammal a kiteljesedést és a szabadságot éltem, a párkapcsolatomban egyre nőtt a feszültség. Két tűz között álltam. Vagy arról mondok le, amit végre megtaláltam, – végső soron önmagamról – vagy a páromról. Egyikről sem akartam, főleg önmagamról nem, hiszen egyáltalán nem volt könnyű megküzdenem a felismerésemmel, keményen megdolgoztam azért, amit addigra tudatosítottam és elfogadtam magamban. Mivel mindent meg szerettem volna tenni azért, hogy a kapcsolatunk is túlélje a – kis horderejűnek korántsem mondható – változásomat, elmélyültem a párkapcsolat működésének témájában. Viharos időszak volt, amit később a pandémia első fél éve még színesebbé tett, de mára odáig jutottunk, hogy sokkal tudatosabb, harmonikusabb kapcsolatot élünk, mint korábban. Együtt. Tudásommal és tapasztalatommal szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy párkapcsolati témában is támogassam azokat, akik párosan, vagy egyénileg ilyen jellegű kérdéssel fordulnak hozzám.

Menet közben ismerkedtem meg az Access Consciousness Bars, Facelift kezelésével és néhány testkezelésével, amik energetikai szinten támogatják folyamataink tudatosítását és blokkjaink oldását. 

Mára ezen kezelések tudatos kombinálásával támogatok másokat szexuális traumák feldolgozásában, a szexuális önismeretben és fejlődésben, párkapcsolati kérdésekben, és a gender (férfi/női) minőségek harmonikus megélésében. 

Facebook: Balance in You: https://www.facebook.com/Balance-in-You-627317677896603

Facebook csoport: Szexről és Lélekről – A kapcsolódás pszichológiája: https://www.facebook.com/groups/219129789701205

Web: www.balance-in-you.hu

Telefon/viber: +36 30 999 0095

E-mail: isz.integralcoaching@gmail.com

Szerző:
Benkő Andrea

A cikk szerzője:

Benkő Andrea

Integrál és tantrikus-taoista szemléletű intimitás, szexualitás és párkapcsolati konzulens, tantra masszőr

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.