FÉRFI – a teremtés koronája

FÉRFI – a teremtés koronája

Sokszor hallottam már ezt a kifejezést, és mindig úgy éreztem, hogy valami nem stimmel vele. Kérlek, ne fejezd be itt az olvasást, mert ez nem egy férfigyűlölő írás lesz! Sőt! Szeretném leírni, hogy számomra mit jelent ez a kifejezés, egy kicsit más szemszögből.

Az egész egy posttal kezdődött, amit a Facebook csoportomban osztottam meg, és most itt is meg szeretném osztani.  (www.facebook.com/groups/csodalatosno/). Sajnos ismeretlen a forrás, hiába kutattam.

A férfi

Férfi: Hol rontottam el Mester?

Mester: Mindenhol fiam!

Férfi: Az hogy lehet, úgy érted mindent rosszul csináltam?! Az nem lehet, én megtettem mindent.

Mester: Nem fiam, Te tettél, de épp a “mindent” nem tetted meg!

Férfi: Hogy érted ezt?

Mester: Anyát akartál fiam, megkaptad! Mondd mit jelent szerinted az, hogy “anya”?

Férfi: Aki elvégzi a háztartást, ellátja a gyerekeket meg ilyesmi…

Mester: No, ez az látod, nem ezt jelenti! A nőt jelenti fiam, aki szerelmével táplálja a családot! De a tüzet nem csak őrizni, de táplálni is kell! S Te nem törődtél a Fényével!

Férfi: De mi lett a szerelmével?

Mester: Megölted!

Férfi: ÉÉÉN? Én öltem meg? Az nem lehet, én szerettem!!

Mester: Valóban? Akár egy háztartási gépet! S pont úgy is birtokoltad! Gondolod egy házassághoz elég ez?

Férfi: No, de hol hibáztam, Mester?

Mester: Megfeledkeztél róla fiam, hogy ott él benne a lélek! Mert a nő szerelme a lelkéből fakad! Három kör egymás körül: Lány, a belső kör, nő a középső, s anya a legkülső. Te csak az anyát szeretted, de közben megfeledkeztél a nőről! S egyáltalán nem érdekelt a benne élő lány, a tiszta gyermek! Te voltál az ő tükre, de Te önmagaddal voltál elfoglalva, ahelyett, hogy ővele foglalkoztál volna! Neked csak az anya kellett, de nő nélkül nincsen anya, s ha elhal a gyermek, kihuny a szerelem tüze!. Magára hagytad, elfordultál tőle, s lassan halkul, elsorvadt a lángja a Fénye!

Férfi: De mit tegyek most Mester?

Mester: Figyelj, s tanulj tőle!

Férfi: ÉN tanuljak tőle? De hát én vagyok az erő, mit tanulhatnék egy gyenge nőtől?

Mester: Ezt fiam. Gyengédséget! Mert ez az Ő ereje. A szíve! Messze felül van ez a Te erődtől!

Férfi: De hogyan tehetném ezt Mester?

Mester: Mondtam már! Figyelj! Figyeld és csendesedj el! Kérdezd és hallgasd! Ne, Te legyél a fontos, hanem ő! Ismerd meg. Nem csak kívül, belül is! Mire vágyik, mit kíván, mit szeret!! S hagyd el a kifogásaid!

Férfi: Na, de Mester én nem fogom feladni önmagamat!

Mester: Akkor bizony elvesztél fiam. Mert ő a Te Forrásod, Ő az, aki téged táplál, s őnélküle Te csak félember vagy! Persze kereshetsz másikat, de amíg meg nem érted, el nem fogadod minden nőben él a lélek, csak egy üres tükör maradsz! Tehát Te döntöd el megtöltöd-e tükrödet a Tűz fényével, vagy csak nyers erődben fürdeted magad! Engedd meg, hogy megmutassa magát Neked, szeresd, óvd, és öleld, hogy biztonságban érezze magát, s akkor megnyitja majd neked fiam, a Gyönyör kapuját!

Mert a nő a tudás, a bölcsesség forrása, s tudatása azért adatott, hogy tápláljon, s erőssé tegyen Téged, ha Te befogadod. De a forrást óvni és táplálni kell, tükrözni, mert elapad! S ő felemel Téged, fiam azért, hogy Te is emelhesd őt! Így működik! Koronázd meg a nőt, hogy királya lehess! S óvd, mint a legbecsesebb ékszert, mert Ő a Te igazi kincsed! S nélküle erőd tán lesz, de elsorvad a szíved!

Férfi: Köszönöm, Mester! Tehát ez a minden, a lelke, a Forrása! Így lesz! Királynővé teszem a nőmet, s a királya én leszek!

A nő

Nő: Hol rontottam el Mester?

Mester: Mindenhol lányom!

: Ezt nem értem, hiszen mindent megtettem. Mit csináltam rosszul?

Mester: Nem lányom. Te ugyan azt gondolod, hogy megtettél mindent, de valójában az nem minden!

: Ezt nem értem! Kifejtenéd mester?

Mester: Férfit akartál magad mellé, ezt meg is kaptad. Vajon mit jelent ez számodra?

: Hát olyan, ki megteremti a biztonságot, akire mindig lehet számítani, meg…

Mester: Hát, nem csak ezt jelenti lányom! Minden embernek vannak érzései, köztük a férfinak is. Nem csak védelmezi tud, hanem szeretni is. A férfi úgy mutatja ki szeretetét, hogy mellette a nő biztonságban érzi magát. Legyen ez anyagi vagy egyéb biztonságérzet, amit a férfi teremt meg! A szeretlek szót nem kimondani kell, hanem érezni.

Nő: Na, de mi lett a szerelmével?

Mester: Egy férfi nehezen adja be a derekát, nehezen mutatja ki szeretetét! Büszke ember, viszont, ha szerelmes lesz valakibe azt nem feledi olyan könnyen! Ezt a kérdést inkább magadnak tedd fel lányom!

Nő: Magamnak? Hiszen én szerettem!

Mester: Látod, látod?… Már múlt időben beszélsz. Szeretted addig, míg volt ereje veled és családjával foglalkozni. Mikor már kevesebb ideje maradt rád és családjára, ez a szeretet halványult. Pedig ez érted és a gyereketek miatt volt! Minél többet dolgozik, annál többet tud adni nektek.

: Ez igaz Mester! De én hol hibáztam?

Mester: A férfi is érző lélek! Akármilyen erősnek mutatja magát, ugyan olyan törékeny, mint a nő. Sőt, lehet még törékenyebb, hiszen mindig erősnek kell mutatnia magát. Ha ő összetör, a család is! Ő a biztonság, ő a családfő. Ha valami nem működik, az az ő sara. Azt hiszed, hogy neki egyszerű dolga volt, pedig nem! A férfi büszke lélek és ha nem tudja megteremti azt a környezetet, anyagi biztonságot mit te és gyereked szeretne, a férfi többé nem érzi magát férfinek! Ezért dolgozott annyit. Minek az eredményét most láthatod…De hol is hibáztál…..

: De mit tegyek most Mester?

Mester: Csak értsd meg őt!

: Én értsem meg őt, mikor ő se értett engem!?

Mester: Igen! Ha ezt megérted, soha többé nem követsz el ilyen hibákat! A férfi mindent érted és a családjáért tesz. Néha ez úgy tűnik, hogy nem így van, hiszen amit tesz az rossz. Nos, ő se tökéletes, ezért kell mellé a nő, aki tereli az útját!

Nő: De, hogy tehetném ezt Mester?

Mester: Ne érezze azt, hogy valamiben is hiányt szenvedsz. Ha mégis így van és tudod, hogy semmi esély sincs arra, hogy ez másképp legyen, inkább hagyd. Ne érezze úgy, hogy ezt nem tudja megadni. Értsd meg azt, hogy miattad dolgozik! Nem azért megy el, mert nem akar veled lenni. Ha hazaér, hagyd! Adj neki fél órát, ne kérj tőle semmit. Hagyd pihenni fél órát és utána már ő fog segíteni neked. Önzetlen legyél vele és ő is az lesz. Hagyd beszélni, de ha nem beszél akkor beszéltesd. Vagy csak te beszélj. Érezze, hogy minden rendben van és nem hiába dolgozik!

Nő: Na, de én megtettem mindent, nem nekem kell változni!

Mester: Akkor bizony elvesztél lányom! Hiszen ő a te lábad, ő az, akire mindig támaszkodhattál. Akinek karjában biztonságban érezheted magad. Ha ő nincs, te sem vagy! Nő mellé kell a férfi és a férfi mellé a nő. Ezt most lehet, máshogy gondolod, de így van! Lépj tovább és keress mást. Majd ismét ugyanezzel fogsz szembesülni. Addig míg nem érted, míg olyan dolgokat vársz el, amire ők nem képesek. Tanuld meg irányítani a férfit! Ha jól csinálod, a leghűségesebb társad lesz. Nem olyan bonyolult, mint azt gondolod, csak te bonyolítod…..

Nő: Köszönöm Mester!

S azt hiszitek ez mese? Pedig nem az! Ez az igaz szerelem! Ahol a Nő a Föld, s a férfi az ő Napja. Hiszen a Földben van elültetve a Mag, benne él a tavasz, a nyár, minden virág, s az új élet belőle fakad. De mit ér a Föld s a Mag, a Nap fénye nélkül, s mit ér a Nap fénye a Föld nélkül.. ahol fű, fa, virág a Nap fényét szomjazza? S mit ér a sivatag, ahol a Nap fénye elpusztít minden növényt, s helyén csak kopár sivatag marad?”

 

A nő és a férfi

Ennek kapcsán elmélkedtem a Női és Férfi minőségeken, az összhangon, az együttműködésen, az együtt teremtésen, és akkor beugrott ez a kifejezés: a Férfi a teremtés koronája! Általában úgy értelmezik ezt a mondatot, hogy a FÉRFI a csúcsszuper, a feljebb álló, a magasabb rendű lény, ezért Ő a teremtés koronája.

Nos, igen, a férfi minőség szemszögéből nézve, ahol a vagy-vagy elv a vezérmotívum, ott igen, abból a nézőpontból létezik a hierarchia. De mi van akkor, ha a megengedésből, az is-is, vagyis a női minőségből szemléljük? Nos, ez az az új nézőpont, ahonnan szerintem még senki nem vizsgálta meg ezt a mondatot.

Egy ideje nagyon sokat foglalkozom a női és férfi minőséggel, nőkkel és női kiteljesedéssel, párkapcsolattal, és egyszer csak bekúszott egy gondolat, ami hidegzuhanyként ért. Mi van akkor, ha ez a kijelentés annyit jelent, hogy a férfi a korona? Na jó, ha ő a korona, akkor valakinek a fején van. De vajon kinek a fején? A nő fején? És igen, itt elkezdtem kibogozni a szálakat, emlékeztem, miket olvastam és tanultam már erről a témáról, és szépen elkezdett letisztulni a kép.

A nő minőségei

A NŐ a teremtő, megtartó, tápláló minőség ebben a világban. Nem véletlen, hogy FöldANYÁRÓL beszélünk, azaz a TERMŐFöldet, amiben minden növény és minden élőlény táptalajra lel, női minőségnek tekintjük. Mi vagyunk azok, akik a gyermeket kihordjuk a méhünkben, akik tápláljuk őt bent és kint egyaránt. A mi „feladatunk” az életben tartás. És nem csak a gyermekek vonatkozásában, hanem minden tervünk, célunk, elképzelésünk vonatkozásában is.

De akkor hogy is van ez a korona dolog? Miért kell a Női teremtő minőséget megkoronázni?

A férfi minőségek

Nos, a férfi minőség a cselekvés, a tettek, a harc, az erő minősége. Míg mi nők megtartjuk a férfit, teret nyitunk neki és a csillagokig repítjük, addig ő halad, tesz és lehozza nekünk a csillagokat is, ha kell. Ez az az tetterő, a lendület, az energia, aminek segítségével teremtéseink akár csettintésre is meg tudnak valósulni.

Így, ebből a két minőségből, ennek a két pólusnak a harmonikus együttműködéséből alakul ki az a mindent elsöprő erő, ami a megállíthatatlan, korlátok nélküli, képzeleteket is felülmúló, igazi TEREMTÉST jelenti.  Mert természetesen képesek vagyunk mind a ketten, külön-külön is teremteni. De ha egyesítjük erőinket, feltesszük a fejünkre a koronát, akkor megállíthatatlanok vagyunk!

És hogy is van ez, hogyan tudunk külön-külön is teremteni?

Úgy, hogy mindannyiunknak van férfi és női fele is. Igen, van, és ha ez a két fél egyensúlyban, harmóniában és elfogadásban tud együtt létezni egy testben, akkor minden rendben van. Akkor a teremtéseink is ugyan olyan erőteljesek és dinamikusak, mintha két külön személy egyesülne bennük, hiszen amikor kell, akkor mi magunk vagyunk a táptalaj, amikor pedig már cselekednünk kell, akkor mi magunk vagyunk a férfi tetterő. Mindig ahhoz a minőséghez tudunk hozzáférni, és tudjuk előtérbe helyezni, amire éppen szükségünk van.

Tehát, azt szeretném mondani, hogy ezentúl felejtsük el az alá-fölé rendeltséget, és tekintsünk egyenlőként a nemi minőségekre. És ha erre a kifejezésre gondolunk, akkor az lebegjen a szemünk előtt, hogy a Nőt (vagy a női minőséget), aki a teremtés alapja, tere és szülőanyja, megkoronázza a Férfi (vagy a Férfi minőség) az ő erejével, napjával és így együtt beteljesítik a küldetésüket. Harmóniában, egyensúlyban és teljes összhangban. 

 

2021.07.30.

Orlikné Pintér Judit

női körvezető

www.csodalatosno.wordpress.com

Képek forrása: pixabay.com, fineartamerica

 

Szerző:
Orlikné Pintér Judit
Szólj hozzá Te is

A cikk szerzője:

Orlikné Pintér Judit

Női körvezető, Access Bars kezelő, Aromaterápiás terméktanácsadó

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.