Ezért fordulhat elő, hogy futunk a férfiak után!

Ezért fordulhat elő, hogy futunk a férfiak után!
... reménytelen, be nem teljesült szerelem...

Talán veled is előfordult már, hogy futottál a férfi után, és az is meglehet, hogy most is éppen ez a helyzet.

Lángoló, fájdalmas, szenvedéssel teli időszak ez, hiszen úgy érezzük, nem tudjuk kontrollálni az érzéseinket, cselekedeteinket. Szeretnénk leválasztani magunkról a reménytelen szerelem, a be nem teljesült vágyak okozta fájdalmas érzéseket, csalódásokat, de tehetetlennek érezzük magunkat, és nem tudjuk mit tegyünk. Vágyunk rá, vágyunk a közelségére, az érintésére, a meghittségre, vagy hogy csak átöleljen, de nem kapjuk meg, és csak égünk, perzselődünk, szenvedünk és fájdalmakat élünk meg.

Az ok

Nem vagy egyedül! Nem egyedi eset ugyanis, hogy valaki a férfi után fut. (Én is ezt tettem éveken keresztül)

Ha csak az egyszerű, biológiai evolúciós elméletet nézzük, akkor talán kicsit megkönnyebbülünk, hogy nem feltétlenül csak velünk van a baj. Az elmélet szerint ugyanis úgy gondolhatjuk, hogy az a férfi – aki után futunk- rendelkezik azokkal a génekkel, ő az előnyösebb fenotípus – élőlény megjelenési sajátosságainak összessége-, aki nagyobb valószínűséggel képes túlélni és szaporodni. Ezért őt gondoljuk ideális társunknak és védelmezőnknek is.

Az evolúciós elmélet alapjául szolgálhat annak a jelenségnek is, hogy mivel nem találjuk a számunkra ideális partnert, ezért gondolatainkban, fantáziánkban létrehozunk egy vágyott idolt, amit aztán kivetítünk a férfira, és lényegében az általunk képekkel felruházott, két lábon járó illúziót kergetjük, aki azonban nem maga a vágyott férfi, csak azt gondoljuk róla. Ekkor azonban a szerelem sem valós, hiszen nem a férfiba, hanem a gondolatainkba vagyunk csak szerelmesek.

Ezek mellett természetesen számos magyarázat létezik, amikről azonban nem feltétlen szeretnénk tudomást venni. Ezek az alábbiak lehetnek:

Nem kellünk a férfinak, de ezt nem vesszük észre, és nem fogadjuk el

Küzdünk, mindent megteszünk, futunk utána, és abban reménykedünk, hogy majd megváltozik, és akarni fog minket. Azonban, ha nincs meg a kölcsönösség, akkor minden további lépésünk teljesen felesleges. Magunk megnyugtatásául, és a kudarc könnyebb feldolgozása érdekében, magunkra kényszerítünk olyan gondolatokat, amiről azt gondoljuk, hogy ő gondolja. Lényegében az ő fejével szeretnénk gondolkodni, és mindent megmagyarázunk magunknak. Ekkor tűnnek fel a képzelgések:

  • Azért nem ír vissza, mert időre, gondolkodásra van szüksége.
  • Azért nem jelentkezik, mert nagyon elfoglalt… és ekkor “eszünkbe is jut”, hogy tényleg említette, hogy lesz pl. egy üzleti tárgyalása.
  • Azért nem ír, mert valami baj érte.
  • Feltételeket szabunk magunknak:  Ha lefogyok, akkor kelleni fogok. Mindent meg kell tennem, amit kér, stb.
A férfi életét akarjuk élni

Mivel nincs saját életünk, vagy szánalmasnak érezzük azt, ezért megpróbáljuk az ő életét élni. Éppen ezért mindenhova követjük, olyan tevékenységet végzünk, amit ő, és amit lehet, azt utánozzuk. Így próbálunk magunknak kialakítani egy olyan életet, amire vágyunk.

Nincs saját célunk, és a férfit, vagy annak megszerzését tűztük ki célul

Nincs motiváltságunk, nincsenek saját céljaink, ezért azt tűztük ki célul, hogy megszerezzük a vágyottnak vélt férfit. Ezzel próbáljuk lekötni magunkat, így múlatjuk az időt, és ebben látunk értelmet.

Nem vesz észre a férfi, és nem tudjuk, hogy mit tegyünk

Amíg láthatatlanok vagyunk, addig nem fog minket senki sem észrevenni. Általában azért maradunk láthatatlanok, mert nincs önbecsülésünk, önbizalmunk, önértékelésünk, tartásunk, vagy csak éppen így védekezünk a veszélyekkel szemben.

Nem a valóságban élünk, hanem egy elképzelt világban

Nem érzékeljük a realitást magunk körül, és szeretnénk, ha a mesénk megvalósulhatna. Lényegében ez szorosan összefügg azzal, hogy a fejünkben egy idolt hozunk létre, és a nem létező után futunk. Őt találjuk délceg királyfinak, aki majd a megmentésünkre igyekszik, és mindent megteszünk azért, hogy észrevegyen minket.

Azt gondoljuk, hogy nincs nála jobb 

Tétet adunk a kapcsolódáshoz és férfihoz. Ekkor gondoljuk azt, hogy nincs nála jobb, nem találunk nála megfelelőbbet, ezért ragaszkodunk hozzá. A téteket és a ragaszkodást el kell tudni engedni, mert mindig van jobb, és olyan, aki a társunk lehet.

Lábtörlővé váltunk

A női tartás, a női minőségek teljes hiánya. Elveszett belőlünk mindaz, amitől nők voltunk. Futunk az elérhetetlen után, feladjuk önmagunkat, nincs önazonosságunk, és egy reménytelen vágyat kergetünk. A reménykedés az ego játszmája, és mindig addig tart, amíg azt nem mondjuk: elég. A remény mindig feltételekhez kötött, mindig egy következő ponthoz igazodik, ami akár végtelen is lehet. A reménykedés képes lealacsonyítani bennünket, és általa lábtörlőkké is válhatunk.

A férfi utáni futást még számtalan és egy ok magyarázhatja, ami egyénenként eltérő és változó. A tudattalanban meghúzódó hitrendszereink számos módon adhatnak választ arra a kérdésre, hogy: “Miért futok a férfi után?”

Ha te is szeretnéd befejezni az eredménytelen szélmalomharcot, ha te is szeretnél megélni beteljesült szerelmet, szeretetet a reménytelen szerelem helyett, akkor olvasd el a 99% Légy az egyetlen! című könyvem, vagy gyere el a következő 99% Nőiesség Alaptanfolyamra, ahol megismerheted a férfi működését, és felszínre hozhatod az elveszett női minőségeidet!

Csodás napot!

Tari Valéria

Fotók: Pixabay ingyenes letöltés

 

Szerző:
Tari Valéria
Szólj hozzá Te is

A cikk szerzője:

Tari Valéria

99% Légy az egyetlen! című könyv szerzője,
Párkapcsolati Tanácsadó,
Szent Kakaó Healing Ceremónia Facilitátor,
ThetaHealing Instruktor

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.