A női lét misztériuma: Méhünk

A női lét misztériuma: Méhünk
... mint a végtelen teremtőerőnk forrása

A méhünk a termékenység szimbóluma, minden kezdet bölcsője, ahol az élet létrejöhet. Biológiai feladata a megtermékenyített petesejt befogadása, beágyazása, a gyermek(ek) kihordása. Ennél azonban jóval többről van szó, ha ez a szervünk kerül szóba.

Az ősi kultúrákban – például sámánizmus, taoizmus- még tanították, hogy a méh olyan energetikai szerv, amely szakrális női bölcsességünk lelőhelye, és sokszor kiaknázatlan teremtő erőnk forrása. A női intuíció otthona, amely képes a valódi “látásra”.

Szakrális női minőségünkhöz tartozik menstruációs ciklusunk is, amelyet őseink vérmisztériumként tartottak számon, és mágikus adottságként tekintettek rá. Éppen ezért, ha nőként teljes életet szeretnénk élni, elkerülhetetlen, hogy harmóniába kerüljünk ciklusunkkal – amelynek az évszakoknak megfelelő minőségei vannak-, tiszteljük, és figyelembe vegyük az egyes szakaszok hatását saját mindennapi életünkre.

Fontos azt is tudni, hogy a vérmisztérium nem ér véget a menstruáció megszűnésével. Azzal sem, ha egészségügyi okokból a méhet el kell távolítani. Energetikai lenyomatát életünk végéig őrizzük, így bármikor képesek vagyunk gyógyítani.

 

Teremtő erőközpont

A méhünk a női teremtő erőnk központja, ami azonban nem csupán arról szól, hogy gyermeket hordjon ki és segítsen világra. Bármilyen “életforma” – legyen az művészeti alkotás, könyv, egy ötlet megvalósítása, vagy bármi más, ami magában hordozza az életet- megteremtésére és világra segítésére képes. Itt azonban nem csak saját ötleteink, terveink életre hívásáról van szó.

Teremthetünk a férfinak szabad akaratunkból

Régen szakrális hagyománya volt férfi és nő egyezségében annak, hogy a nő felvállalta, hogy magába fogadja a férfit, nem csak annak magját, hogy közös gyermeküknek életet adjon, de terveit, ötleteit is, hogy lényével, szakrális erejével, teremtő passzivitásával, életet adó – transzformációs – képességével világra segítse azt.

Mivel méhünk ilyen magas szinten képes a befogadásra, és mindennek képes életet adni, amit befogadott, nem mindegy, hogy mennyire vagyunk nőként erre tudatosak. Nem mindegy ennyi a szabad akaratunkból felvállalt befogadásunk és teremtésünk, és mennyi mindent teszünk öntudatlanul, kihasználtságból, megfelelésből vagy “áldozat-üzemmódból”.

Tárolt energetikai blokkok

Minden éremnek két oldala van. Méhünk nem csak női erőnk, szexualitásunk, kreatív energiánk és teremtő erőnk tároló központja. Itt tároljuk energetikai blokkjainkat is. Ezek a blokkok kialakulhatnak életünk során megélt szexuális bántalmazástól, olyan traumatikus élményektől, amelyek során női minőségünk és szexualitásunk sérült. Őrzünk energetikai blokkokat női felmenőinktől is, különösen olyanokat, amelyekhez bűntudat, szégyen társul, és tárolunk fájdalmas emlékeket előző életeinkből is.

Ám nem csak női oldalról gyűjtünk be blokkokat. Méhünkben, petefészkünkben és hüvelyünkben tároljuk az összes olyan férfi energetikai lenyomatát, akivel valaha is szexuális kapcsolatot létesítettünk. Ezek a lenyomatok egész addig hatással vannak életünkre, amíg a kapcsolatot tudatosan “le nem választjuk” magunkról. Minden férfi, akit valaha magunkba engedtünk, energetikai kapcsolatban marad velünk, energiát nyer tőlünk, egészen addig, míg ezt az energetikai kapcsolatot tudatosan meg nem szüntetjük.

Testünk – általában-  és női szerveink csodálatosak, és hatalmas mennyiségű energetikai blokk tárolására képesek, azonban kapacitásai végesek. Ha nem vagyunk erre tudatosak, és nem figyelünk arra, hogy valamilyen módszerrel időről időre megtisztítsuk, előbb-utóbb a felhalmozódott blokkolt energia először pszichés zavarokat, – szorongás, párkapcsolati problémák, érzelmeinkhez való kapcsolódási nehézségek, depresszió, pszichoszomatikus étkezési problémák-, később pedig fizikai rendellenességeket, betegségeket – vérzési rendellenességek, szexuális problémák, ciszta, mióma, húgyúti fertőzések, daganatos elváltozások, stb.- okozhat.

Tisztító módszerek

Nagyon fontos tehát, hogy testi és lelki egészségünk érdekében tisztában legyünk ezekkel az információkkal, és tudatos emberként, tudatos nőként fordítsunk figyelmet női szerveinkre, női minőségünkre, női ciklusunkra. Ennek nem pusztán az a célja, hogy a lelki és testi betegségeket elkerüljük, hanem az is, hogy női teremtő erőnket újra birtokba vegyük, és csodálatos dolgokat hozzunk létre.

Jó néhány lehetőség áll rendelkezésre már, amivel meg tudjuk szabadítani testünket és lelkünket a traumatikus emlékek blokkoló energiáitól. Néhány eszköz a teljesség igénye nélkül:

  • Méhtisztító meditációk;
  • Taoista energetikai gyakorlatok;
  • Jóni tojással végzett tisztító és erősítő gyakorlatok;
  • Jin jóga;
  • Tantrikus/taoista jóni masszázs, kizárólag megbízható szakemberrel(!);
  • Munai Ki – Anyaméh Rítus beavatás;
  • Gyógyító Női Körök;
  • Generációs blokkok oldására pl. családállítás vagy az Access Mimikri testkezelése;
  • Előző életbeli traumák feloldására pl. előző élet meditáció (“utaztatás”).

Személyes tapasztalatom alapján elmondhatom, hogy ezek az eszközök mind csodálatosak és felemelőek. Érezni azt, ahogy nőiségünk gyógyul, először határtalan megkönnyebbüléssel, majd szinte eufórikus meghatottsággal és a “beavatottság” érzésével párosul. Ha Nőként ezt átéled, többé semmi nem lesz ugyanaz, de nem is akarod már, hogy ugyanaz legyen.

Kapcsolódni a blokkoktól megszabadított női energiákkal önmagában csodálatos érzés. És ezekkel a tiszta energiákkal teremteni, majd szövetségre lépni egy férfival, és “beállni mellé” szabad akaratunkból, szeretettel, befogadással, szelíd erővel, hatalmas lépés az EGYSÉG felé.

Benkő Andrea

isz.integralcoaching@gmail.com
www.balance-in-you.hu
2021-09-29

 

Szerző:
Benkő Andrea
Szólj hozzá Te is

A cikk szerzője:

Benkő Andrea

Integrál és tantrikus-taoista szemléletű intimitás, szexualitás és párkapcsolati konzulens, tantra masszőr

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.