Az érzéki masszázs és ami mögötte van

Az érzéki masszázs és ami mögötte van
Kulisszatitkok egy masszőztől

Napjainkban egyre többen tanuljuk és alkalmazzuk hivatásszerűen a tantrikus és/vagy taoista elemeket tartalmazó érzéki masszázst. Azonban növekvő népszerűsége ellenére még mindig rengeteg tévhit lengi körül.

…hogy ezeket eloszlassam, szeretném megosztani a saját utamat, tapasztalataimat, kétségeimet és érzéseimet. Hangsúlyozva, hogy ez csupán a sajátom.

Mi is valójában az intim területet érintő érzéki masszázs és mire jó?

Megtanít egy másfajta szemléletmódra, egy másfajta hozzáállásra a szexualitás irányában, megtanít egy sokkal mélyebb és intimebb kapcsolódásra először önmagaddal, majd másokkal is. Megmutatja, hogy milyen az, amikor szeretetteljes és elfogadó térben adhatod át magad érzeteknek, érzéseknek, érzékelésnek, képeknek és gondolatoknak, amik egy-egy masszázs után még sokáig nagy hatással lesznek rád, és dolgozni fogsz vele, mígnem megtapasztalod, hogy beindultak öngyógyító folyamataid lelki és testi szinten is. Természetesen mindez akkor működik, ha a tapasztalatod alapján önként, szabad akaratból választod ezt az utat.

Miért választottam és hogyan tanultam?

Életem során, egész kis koromtól kezdve különleges kapcsolatom volt a szexualitással. Hol elfojtottam, hol eluralkodott rajtam, volt részem traumában is, de sosem tudtam rá rosszként gondolni. Ezek után a harmincas éveim közepén megjelent bennem egy borzasztóan erős késztetés, hogy nekem feladatom van ezzel, én már nem is azt mondom, hogy én választottam, hanem “ő” választott engem. Ötlet szintjén megfordult a fejemben sok minden. Volt alkalmam beszélgetni a szexuális szolgáltatóipar más területeinek képviselőivel is. Sokáig semmivel nem voltam igazán kibékülve, egyet azonban már akkor megtanultam; Ne ítélkezzek! Ez egy nagyon kényes terület, telis-tele előítéletekkel. Minden történet más és más, és mindegyik méltányolható, ha hajlandóak vagyunk meghallgatni.

Mindeközben már egy ideje folyamatosan képeztem magam a lélek területén olyan képzéseken, amik közel 70%-ban önismeretből álltak. Egyre inkább kezdtem megismerni önmagam, a szexuális fejlődést – általában és a sajátomat is-, a szexuális energia lényegét és működését, és azt az irányzatot, amiben ezt tudatosan használják. Kinyílt a világ, és egyértelművé vált számomra, hogy igen, ezt akarom.

Nagyon jók a verbális és egyéb eszközök, amik blokkoldásra, traumafeldolgozásra és tudatosításra alkalmasak, de én mindig valami hiányt éreztem. Akkor döntöttem el, hogy nem csak beszélni akarok róla, nem csak diszkrét energetikai eszközöket szeretnék használni, hanem meg akarom mutatni, hogy mi ez teljes valójában.

A dilemma

Ehhez azonban nagyon sok mindent mérlegelnem kellett magamban: Képes vagyok-e a testet teljes egészként kezelni, nem tabuzálni egyetlen testrészt sem? El tudok-e mindenkit fogadni, aki engem választ az útján, legyen az férfi, nő, kövér, sovány, idős vagy fiatal? Képes vagyok-e megküzdeni az ítéletekkel, amik óhatatlanul velejárói annak, amire készülök? És képes vagyok-e ezt felvállalni a szüleim és a párom, a volt férjem – a gyermekem édesapja-, és majd, ha eljön az ideje, a gyermekem előtt, és megbirkózni azzal, ahogy fogadják?

Nagyon sok nehéz és fájdalmas lépcsőfok következett az életemben. Volt, hogy úgy éreztem, inkább feladom az érzéki masszázs iránti elkötelezettségem, mert túl sok áldozatot és lemondást követel tőlem. De nem hagyta magát. Borzasztó erővel motivált, és megadtam magam. Lesz, ami lesz, és tanulni kezdtem, már nem csak könyvekből és oktatófilmekből, hanem tanfolyamon is.

Már több kollégával/kolléganővel is beszélgettem a tudásról/tanulásról. Többen, több helyen tanultunk, hasonló és különböző elméleti és gyakorlati módszereket. Egyben azonban egyetértettünk; amit tanfolyamon és könyvekből sajátítottunk el, az az alap. Amire leginkább támaszkodhatunk, az a saját hitünk, a saját személyiségünk, tapasztalatunk, szándékunk és hozzáállásunk. Három dolog van, amit feltétlenül kiemelnék, ezek a SZERETET, a FELELŐSSÉG és az ALÁZAT.

A tapasztalatom – megérte!

Amióta eldöntöttem, hogy vállalom – kerül, amibe kerül része az életemnek az érzéki masszázs-, napról napra érkezik a visszaigazolás, hogy megérte. Csodákat élek meg. Csodálatos emberekkel találkozom, akik megtisztelnek azzal, hogy rám bízzák magukat, és feltárják előttem testük és lelkük titkait. Szeretném kerülni a túlzást, de csak így tudom megfogalmazni: értelmet adnak az életemnek, a mindennapjaimnak, és ezért nagyon hálás vagyok nekik, és magamnak is. Magamnak azért, mert kitartottam, és kitartok a mai napig. Mert néha nem könnyű…

A nehézségek

Nehézségek mind a szakmai, mind pedig a magánéletemben felmerülnek, jelenleg is.

Számomra a szakmai nehézséget az jelenti, hogy – bár már úgy fogalmazok a hirdetési felületemen, ahogy korábban egyáltalán nem szerettem volna, de kénytelen vagyok – rengetegszer kapok olyan megkeresést, ami a határaimat feszegeti, ami tiszteletlen, ami bélyeget rak rám. Ha ezek épp egy “gyengébb” napomon érnek – mert bár a segítő foglalkozást választottam, én is csak ember vagyok, és nekem is van ilyen-, bizony nagyon érzékenyen tudnak érinteni. És még mindig előfordul, hogy ilyenkor megkérdőjelezem saját magam, indokolatlanul ítélkezem önmagamon, és azt kérdezem, hogy miért nem valami “normális”, de legalábbis valami könnyebb szakmát választottam “odafönt”.

A magánéletben is néha kemény helyzetek elé állít ez a hivatás, hiszen nem nevezhető éppen párkapcsolat-barátnak. Azt már több cikkemben is említettem, hogy a párkapcsolat, tapasztalataim alapján, az életünk egyik legnehezebb területe. Ez a hivatás még hozzáad némi “fűszert”, ami sokszor inkább keserű, persze néha édes is. Rengeteg toleranciát, empátiát és elfogadást követel a “civil” féltől, ami bizony az ő erejét is próbára teszi, kihívás elé állítva ezzel mindkettőnket.

Zárszó

Talán az, hogy őszintén feltártam olyan háttérinformációkat a saját életemből és tapasztalataimból, amit eddig nem sokan tártunk fel, segít megérteni, hogy az a fajta érzéki masszázs, amit csinálunk, azt felelősséggel, alázattal, szeretettel tesszük. Az ítéletek és a gyakori megpróbáltatások ellenére kitartunk, és csináljuk, mert hiszünk benne és magunkban. Nem szexuális szolgáltatást nyújtunk, bár még a hatályos jogszabályok is ezt a bélyeget sütik ránk, így nagyon körültekintően kell eljárnunk, ha nem szeretnénk jogi kellemetlenséget. Ennek ellenére, mi bízunk egy évezredekre visszanyúló igazságban, ami tényleg hozzájárul ahhoz, hogy életünket jobb minőségben, egészségesebben, tudatosabban és örömtelibben éljük.

Szeretettel,
Benkő Andrea

Weboldal: www.balance-in-you.hu

Képek forrása: Pixabay

Szerző:
Benkő Andrea
Szólj hozzá Te is

1 hozzászólás
  • Kedves Andrea.
    Én vagyok az a fickó aki a minap a pároddal közel 3 órát dumcsizot este ismeretlenül. Kiveséztem az oldalad és teljesen elnyerte a tetszésem. Biztos van oka hogy ide keveredtem, és szeretném is kideriteni. A pároddal elég jól belementünk a párkapcsolati problémám a, és hálás is vagyok neki a beszélgetés ért, hisz ez nem minden napi ebben a világban. Van problémánk a feleségemmel, amit szeretnénk megoldani. Minden féleképpen meg akarom beszélni a párommal a tegnapi beszélgetésem, és biztos hogy lesznek kérdéseinek. Szerintem nem sokára meg is fogunk jelenni nálad, addig is az engedélyed kérném, hogy irhassak neked. A párod is elég mély nyomot hagyott bennem a nyíltsárgával és együtt érzésével, sok közös dolog van bennük. Tehát biztos beszélni is fogok még vele.
    Maradok tisztelettel, János

A cikk szerzője:

Benkő Andrea

Integrál és tantrikus-taoista szemléletű intimitás, szexualitás és párkapcsolati konzulens, tantra masszőr

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.