Meddig kell megjátszanom az orgazmust?

Meddig kell megjátszanom az orgazmust?
Önismeret a megjátszott orgazmus útján.

Nagyon sokszor tabunak számít a szexualitás és az orgazmus témája is, viszont most még messzebbre merészkedem, egészen a megjátszott orgazmusig.

A szexuális kapcsolódás alapja általában az, hogy két ember vonzódik egymáshoz. Bekapcsolnak és működnek az ösztönök, kívánják egymást a szerelmesek, és izgalmas, intenzív kapcsolódásra vágynak.

Hazugság?

Ha belegondolunk, külön nem is fogalmazzuk meg, hogy jó, ha a szeretkezés őszinte. Teljesen evidensnek tűnik, hogyha két ember levetkőzik egymás előtt, finoman érintik egymást, akkor megmutatják egymásnak meztelen testüket, lelküket. A nő kitárulkozik, a férfi aktívan behatol. Hol is lehetne itt hazudni és miért is lenne értelme a hazugságnak?

Ennek ellenére sokszor látom, hogy azért mégis – viszonylag gyorsan – bekúszik a hazugság az intim térbe is. Az ember általában azért hazudik, mert másmilyennek szeretne tűnni, mint amilyen. A megjátszott orgazmus kapcsán viszont általában nőkről beszélhetünk. Miért? Mert a női orgazmus egy sok összetevős folyamat “eredménye”. Mit lehet tenni azért, hogy a nők is megéljék az öröm pillanatát?

Előjáték a hétköznapi kedvesség is

Már a hétköznapokban elkezdődik az „előjáték”, amikor a férfi „csak úgy” együtt tölti az időt a nővel. Ha a hétköznapokban meggyilkolja a pár a libidót, akkor nem biztos, hogy extázisba esve fognak  kiteljesedni egymás csókjai tengerében.

Már a hétköznapi szituációkban elkezdődik a szex bevezetője; hogyan szól a férfi a nőhöz, hogyan és mennyire érinti, figyel-e rá, intellektuálisan partner-e vagy sem, és természetesen fordított esetben is igaz; hogy a nő hogyan viszonyul a férfihoz. 

Mindenkinek más a szeretetnyelve. Van, aki abból érzi, hogy szeretve van, ha dicsérik, de van, aki abból, hogy sok a fizikai kontaktus; például ölelés, apró érintések, csók vagy csak egy szájra puszi napközben.

Végletek

 • Elhallgatom, jól van az úgy… ezek úgyis csak a hétköznapok

Az őszinteség ott kezdődik, hogy tudunk-e kommunikálni, ki tudjuk-e fejezni őszintén az érzelmeinket, gátlásainkat, problémáinkat. Ha nem tudunk beszélgetni a szexualitásról – vagy a szexuális problémáinkról -, akkor gyakran előfordul, hogy megjátsszuk magunkat – mert tévesen úgy gondoljuk, jól van ez így -, azonban abban a pillanatban elkezdődik az eltávolodás is, hiszen gyűlik bennünk a sérelem, a gátlás, és akár a szégyen is. Ennek következtében aztán megjelenik az alap frusztráció, ami káros hatással lehet a párkapcsolatra. 

 •  Követelek és elvárok a hétköznapokban is

Ha asszertívan tudom kommunikálni az igényeimet, akkor információt adok át, szavaim jó érzéssel töltik el a másikat, és akár hajlandó lesz a kedvemben is járni, ami nekem is jól esik. Viszont ha sárkánnyá változom, számon kérek, vagy dirigálok, akkor csak elvárok. Ezzel azt éreztetem a másikkal, hogy ő nem elég jó, nem jól csinál valamit, ami sértő is lehet a számára. 

Ki szeretne akkor a férfi helyében lenni, amikor folyamatosan minősítik, vádolják vagy akár lenézik? Szerintem senki!

 • Arany középút

Érdemes a mindennapokat úgy élni, hogy békében vagyunk egymással, nem minősítjük egymást, nem vádaskodunk, nem erőszakoskodunk, hanem finomhangolással megtaláljuk azt az arany középutat, ami mindkettőnknek jó. Amikor kölcsönösen tiszteljük egymást – és ez a kulcsszó-, akkor nem is akarunk erőszakosak lenni a másikkal, hanem egymást szeretve építjük a kapcsolatot, és képesek vagyunk őszintén beszélni érzéseinkről, vagy akár félelmeinkről is. 

Az aktus

Legjobb esetben a szeretkezés akkor valósul meg, amikor mindkét fél szeretné. Bár sajnos gyakran találkozom olyan esettel, amikor a pár egyik tagja – gyakrabban a nő- csak szabadulna az érzéstől, és szeretne minél előbb túllenni az aktuson. 

Addig nem tudjuk magunkat önfeledten és jól érezni szex közben – és az életben sem -, amíg önmagunkhoz nem tudunk őszintén viszonyulni. 

Mi van a fejedben?

Mikortól nem fogod megjátszani magad? Az élet rövid ahhoz, hogy felesleges terheket kreáljunk magunknak azzal, hogy egy életen át hazudunk magunknak. 

Amikor tehát az orgazmus megjátszásáról beszélgetünk, akkor mindig van egy okunk a hazugságra:

 • azt érzem nem vagyok képes az orgazmusra, így megjátszom,
 • szégyellem a testem, nem adom át magam, nem menne… így megjátszom,
 • félek, hogy csalódást okozok a férfinak, így megjátszom,
 • félek, hogy a férfi ezért nem fog kívánni a jövőben, ezért megjátszom,
 • nem élvezem az egészet, szabadulni szeretnék, ezért megjátszom,
 • van egy kép a fejemben, hogy én milyen nő vagyok – olyan, aki el tud élvezni- ezért megjátszom,
 • azt gondolom, nincs az a férfi aki kivárná, mire én elélvezek, ezért megjátszom,
 • nem tudom miért, de megjátszom…

Sajnos a legnagyobb károsult ebben a történetben az a nő, aki nem mer önmagával őszinte lenni a rengeteg agyalás és félelem miatt. 

Közben pedig, ha megkérdeznénk a férfiakat, valószínűleg megdöbbennénk, és egy perc alatt omlana le az az elvárás halmaz, amit a fejünkben építettünk arról, hogy milyennek is kellene lennünk.

Van mit veszítenem?

Térjünk ki kicsit a legtöbbet hallott okra, amiért az orgazmus megjátszása megszületett: VAN MIT VESZÍTENEM

 • Lehet ez egy házasság vagy párkapcsolat, pl. ha megmondom, hogy soha nem is volt jó nekem. 
 • Lehet az egy kép rólam, amin gőzerővel dolgozom, hogy sikerüljön fenntartani magamról

Remélem alakul és tisztul a kép, hogy ki a legnagyobb károsult ebben a történetben. Természetesen az, aki hazudik; mert egekbe érő téglafalak mögé bújva éli az életét, mivel megjátssza és tűr… olyan, amilyen valójában nem is. 

Ekkor azonban nem veszem észre, hogyha valamilyennek tűnni akarok, akkor a valódi részem eltűnik. Elveszítettem magam, az orgazmus lehetőségével együtt. 

Hogyan kerüljük el a hazugságot?

Még abban az esetben sincs garancia az orgazmusra, ha két ember jól érzi magát együtt, mivel sokszor össze kell szokni, gyakorolni kell, vagy rá kell érezni a másikra stb.

Hogyan indulj el kifelé a hazugságspirálból?

Kis lépésekkel. Sok éven keresztül úgy éltél, ahogy, és ezt te pontosan tudod. Éppen ezért a lényeg; ne várj magadtól hirtelen csodákat. Első lépésként a felismerés éppen elegendő. Jó, ha rálátsz, hogy eddig így éltél, és megérkezik az elhatározás; ezután változtatni szeretnél. 

Kérlek, ne legyél magaddal szigorú! Kis lépések is nagynak számítanak ebben az érzékeny témában. Ha fókuszba helyezed önmagadat és figyelemmel kíséred a megszokott füllentéseket vagy hazugságokat, nagy lépésnek számít. Kezd apró lépésekkel a változtatást, apró lépésekkel önmagad mércéjén. Egy-egy alkalommal mutasd meg a párodnak, hogy neked hogyan jó, Te hogyan élvezed. Merj nemet mondani, ha éppen nincs kedved egyáltalán a szexhez.

Kezdj el úgy élni, ahogyan azt Te tényleg szeretnéd, amire Te tényleg vágysz. Ha szerető kapcsolatban vagy, biztos vagyok benne, hogy támogató közeget találsz majd. Valószínű azzal is szembesülhetsz, hogy hány éven keresztül Te kerítettél ennek óriási feneket – mindezt feleslegesen.

Kezdj el oldódni a saját tökéletes valódban. Abban, hogy változol, hogy minden nap szinte egy másik ember ébred fel a bőrödben. Adj neki új esélyeket és gazdagítsd az életed lehetőség-szemlélettel, mivel Téged is számos potenciál vesz körül. Mindegyik arra vár, hogy beleengedd magad és megláttasd az őszinte lényed. Hiszen mindenki erre kíváncsi! Arra, hogy ki vagy Te! Mit szeretsz Te? Hogyan lehet hozzád tisztán kapcsolódni? 

Fürkészve, kutatva várja a párod, hogy Te ki vagy ma?! 

Legyen ez egy játékos és könnyed szemlélet most.

Az orgazmus pedig magától meg fog érkezni, amikor már őszintén jól mered magad érezni a bőrödben. Akkor már nem csak a tested lesz teljesen meztelen a párod előtt, hanem a lelked is. Ekkor mindenféle akarás, küzdés és hazugság nélkül csak megtörténik. Tisztán, természetesen, tökéletesen.

Juhász Diána


Természetgyógyász
Fülakupunktúrás Addiktológus
Life & Art Coach
Hatvan
www.juhaszdiana.hu

Szerző:
Juhász Diána
Szólj hozzá Te is

A cikk szerzője:

Juhász Diána

Természetgyógyász, Fülakupunktúrás Addiktológus, Life and Art Coach

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.