Változásra felkészülni!

Változásra felkészülni!
Nyiss ajtót a fejlődésnek!

Az életben történő előrébb lépéshez és fejlődéshez mindig a legjobb döntések meghozatalára kell törekednünk – ez rendben is van, ugyanakkor azzal is tisztában kell lennünk, hogy mindehhez a változás elengedhetetlen. A bekövetkező változásokra való tudatos felkészülés csak tovább növeli az előrehaladásunk hatékonyságát.

A fejlődés megköveteli azt, hogy folyamatosan változzunk, ezért ez elkerülhetetlen. Ám valamiért sokszor tartunk a változásoktól, félünk, hogy mit tartogat nekünk a jövő, félünk belevágni az ismeretlenbe, félünk attól, hogy olyannyira megváltozunk, hogy már nem is fogunk hasonlítani a régi énünkre stb.

Ha veled is előfordult már, hogy tartottál attól, hogy mit hoz a holnap, akkor íme néhány jele annak, hogy hamarosan változás fog történni az életedben – de nem akármilyen változás, hanem olyan, amely pozitív dolgokat tartogat neked és a jövődnek.

1. Boldogtalanok a mindennapjaid és nem szereted azt, amit csinálsz

Minél boldogtalanabban éled a mindennapjaid, annál gyorsabban szükséged van a változásra. Az élet rövid ahhoz, hogy valami olyasmire pazaroljuk az életünket, ami nem áll hozzánk közel. Ha épp nem tetszik a munkahelyed vagy mérgező a munkahelyi légkör, egész egyszerűen nézz új munkahely után.

2. Mérgező emberek vesznek körül

Az életben sokszor nehézkes kiszűrni, hogy mely emberek közelítenek rossz szándékkal, ám az idő mindig mindenkit leleplez. Emlékezz: a saját életedért te felelsz egyes-egyedül, és senkinek sem kell eltűrnöd azt, hogy megnehezítse az előrejutásod. Néha pont arra van szükséged, hogy egyszer s mindenkorra búcsút ints azoknak a személyeknek, akik visszahúznak, negatív hatással vannak rád. A változás, változtatás ebben is segít!

3. Nem találsz motivációt

Amikor elszáll minden motivációnk és ott maradunk remény nélkül minden erőnkkel, azon kell lennünk, hogy új értelmet keressünk a mindennapjainknak. Nem szabad abba a hibába esni, hogy úgy teszünk, mintha semmi sem történt volna és próbálunk túlélni – változtatni kell. Beengedni az újat az életünkbe, nyitottnak lenni a változásra remek kiindulópont!

4. Folyamatos nyomás és stressz alatt vagy

Minél inkább beengedjük a stresszt az életünkbe, annál rosszabb helyzetbe sodorjuk magunkat. Sokszor túl sokat vállalunk el ahhoz képest, hogy mennyire volna kapacitásunk, ezért a folyamatos lemaradások és határidők kikészítenek. Döntened kell, hogy mi a fontosabb: az egészséged vagy az, hogy az élet minden szerepében a maximálison felül teljesíts?

5. Folyton hullafáradt vagy

Ez már szinte az utolsó, ám egyik legnyilvánvalóbb jele a kimerültségnek és annak, hogy itt az ideje életstílust váltani. Nem hagyhatod, hogy a fizikai fáradtság lelkileg is lemerítsen, még azelőtt kell cselekedned, mielőtt már túl késő lenne!

6. Úgy érzed képtelen vagy túllépni a múlton

Nem a múltunk határozza meg azt, hogy kik is vagyunk valójában. Ha folyton a múltban élsz sosem haladsz előre a jelenben és csak elvesztegeted a drága időt. Mindig a mostra kell koncentrálnod – és ha kell gyökeres változtatások árán győzd le a múltad kudarcait úgy, hogy tanulsz belőlük, fejlődsz általuk és elengeded őket.

7. Mostanában nem igazán jut idő Önmagadra

Sokszor annyira beszippant a munka vagy a másokon való segítés, hogy a saját szükségleteidről elfeledkezel. Ha sikerül felismerni, hogy ilyen szituációba keveredtünk, akkor erőt kell venni magunkon és ki kell lépni a mókuskerékből! Ha nem vagy harmóniában a testeddel és a lelkeddel, akkor másokon sem fogsz tudni segíteni.

8. Egyre inkább úgy érzed: életed napjait inkább túléled, mintsem megéled

Az életet élni kell és nem csak megúszni a mindennapokat. Gondolkozz el azon, hogy vajon mire lenne szükséged ahhoz, hogy kicsit jobban érezd magad a saját bőrödben – vagy mit tehetsz annak érdekében, hogy minél jókedvűbben teljenek a napjaid. Bátran vesd papírra, ezzel megteszed az első lépést a megvalósítás felé.

Tartós és jó egészséget kívánok!

Szabolcsi Tamás

bioenergetikus, életmódtanácsadó, NLP-tréner, ajurverdikus tanácsadó, fitoterapeuta

Facebook: harmoniahaz.nyiregyhaza
Honlap: harmoniahaz.aranyszal.hu
Email: harmoniahaz1@gmail.com
Telefon: (+36) 70/289-29-13

FONTOS!

A bioenergetikai kezelés és a tanácsadások nem helyettesítik az orvosi vagy pszichoterápiás kezelést, azok elismert kiegészítői. Nem vagyok orvos, nem garantálok gyógyulást – ahogy mondani szoktam: hozott anyagból dolgozom. A kliens állapota határozza meg a közös munka során a haladás lehetséges és szükséges irányát, sebességét. A nyugati értelemben vett orvos által felállított diagnózist tiszteletben tartom, a javasolt terápia milyenségét és mennyiségét is ő határozza meg, ő a felelős érte. Nekem az egészséged, a jólléted a fő szempont és hiszem, hogy több terület megfelelő szakemberei képesek együtt dolgozni egy közös célért.

Szerző:
Szabolcsi Tamás
Szólj hozzá Te is

A cikk szerzője:

Szabolcsi Tamás

Bioenergetikus, életmódtanácsadó, NLP-tréner, ajurverdikus tanácsadó, fitoterapeuta.

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.