Tapasztalatok a böjt és a dzsúszok világában

Tapasztalatok a böjt és a dzsúszok világában
Az elmúlt 17 nap böjt élményei, gondolatai

A második léböjtön túl az a meglátásom, hogy elkezdeni a legnehezebb. Először a “nagy hurrá” élmény van jelen, hogy végre rátaláltam egy módszerre, amivel tartósan és szépen fogyhatok – és itt hozzátenném, hogy a diéták közül ez biztosítja a leggyorsabb test-tudat átalakítási lehetőséget-, de amikor rádöbbenek az első pár óra és nap után, hogy itt bizony csak a levek lesznek a társaim az úton no, ott kezdődik az igazi kihívás.

Múltbéli élményeim

Ahány böjt, annyiféle tapasztalat. Volt, amikor nagyon könnyűnek éreztem az egész folyamatot. Kitisztult a test, a lélek, és mehettem tovább az utamon. De volt olyan is, hogy megcincált. A legapróbb darabjaimra szedett szét.

Felmerülhet a gondolat, hogy ilyenkor miért nem vonulok el. Egyszerű a válasz: mert nem tehetem meg. Itt a családom, az életem. A háztartás, ebédkészítés, mindennapos dolgok mellett nehezebb böjtölni, de nem lehetetlen.

És itt jön a böjt tudatátalakító hatása; Biztos, hogy változni fogsz. Nemcsak kívül, hanem belül is. Összeszedettebb leszel, jobban tudsz összpontosítani, és kinyílik egy belső, eddig talán láthatatlan világ is előtted. Tisztábban fogsz látni, hallani, érezni. Kívánni fogod a csendet, az elmélyülést, a világ lelassulását. Szépen lassan be is fogod vonzani vágyaid tárgyiasult formáját, merthogy egy rezgésszintre kerülsz vele.

Boldogságot írtál magadnak!

Csak olyan dologra tudsz vágyni, amit megírtál magadnak ott „fenn”, leszületésed előtt, két léted között. Boldogságot írtál meg magadnak. Aztán leszületünk, érnek jobb és rosszabb hatások, tapasztalásokon megyünk keresztül, és ha nem hallgatunk lelkünk hívó szavára, nagyon el tudunk tévedni. A világ zaja ugyanis eltompítja Lelked hangját.

A rengeteg inger, amit a világban tapasztalunk, nem értünk van. Könnyű sodródni az árral. Könnyebb, mint megálljt parancsolni magadnak, és időt, teret hagyni arra, hogy eléd jöhessenek azok az élmények, amikért leszülettél. A böjt – vagy nevezd bármi másnak-, ezt biztosítja számodra. Időt és teret. Időt és teret nyersz vele. Szinkronocitásba kerülsz mindennel.

Vendégeim beszámolói mind különbözőek, élethelyzet-függőek, mégis egy valamiben megegyeznek. Megismerték önmagukat. Pontosabb talán úgy fogalmazni, hogy elkezdődött egy folyamat, ami az önismeretet szolgálja. Tisztább rálátást ad önmagad jó és rossz tulajdonságaira, mozgatórugóidra. Addigi ösztönös cselekedeteid hirtelen nagyon is megfontoltak lesznek. Spórolni fogsz az energiáiddal. Már nem fecsérled értelmetlen beszélgetésekre, felesleges tettekre. Kiszámíthatóbb leszel önmagad számára is. 

Én teljes bizonyossággal azt állíthatom, hogy egy böjt útján ismered meg önmagad igazán.

A test csinosodásán túl számos ajándékot ad. Magas rezgésszintre kerülsz. A Téged már nem szolgáló emberek, körülmények kilépnek az életedből. Leginkább azok, amik, akik szenvedést okoztak neked. Társadul szegődnek azok, akik örömöt, életenergiát hordoznak magukban. Kialakul, megszületik Benned az igény a szépre, a legjobbra minden szinten. A böjt rátesz arra az útra, amit leszületésed előtt vállaltál. Nincs több kérdésed már. A feladatod annyi, hogy haladj ezen az úton.

Tudatalattiban zajló folyamatok

Mindezzel együtt nem azt mondom, hogy a böjtölés a legkönnyebb dolog a világon. Lesznek nehezebb pillanatok, órák, napok, amikor minden értelmetlennek tűnik, és amikor nem tudsz azonosulni semmi széppel. Ilyenkor a tudatalattidból szivárognak fel a rég elfeledett, eltemetett érzéseid. A bántások, harcok, félelmek, fájdalmak, amiket valaha elnyomtál magadban, most utat fognak törni maguknak. Azért, hogy tisztulni tudjanak, hogy elengedd végre őket.

Fizikailag ahhoz tudom leginkább hasonlítani a böjt általi tisztulást, mint amikor nagytakarítást végzünk az otthonunkban. Amikor a lakás legapróbb szegletéből is kiseperjük a porcicákat. Sőt, a több évtizedes betokosodott, ragadós, büdössé vált szemetet is. 

Engedj utat ezeknek a régi, elfeledett érzéseknek. Hadd törjenek a felszínre, hadd tudatosuljanak. Betegségek, rossz lelkiállapotok fognak eltűnni az életedből. A depresszió, lehangoltság, súlyosabb mentális állapotok válnak semmissé. Mi ennek az oka? 

A betegség azért van itt, a mostani életedben jelen, mert valamikor bántást szenvedtél el. 

Mindennek a fájdalmát pedig magadba zártad. Ha ezek az érzések oldódnak benned, ha teret és időt hagysz arra, hogy meggyógyuljanak, ha megérted, hogy mi az oka egy múltbéli eseménynek, mi az oka annak, hogy az Téged megérintett és meg is betegített, akkor a betegség elérte a célját. A továbbiakban már értelmetlen lenne maradnia. A betegség nem azért van jelen az életedben, hogy feleslegesen nehezítse azt. A betegség azért van, hogy felnyissa a szemed. 

Ha szeretnél mélyebben foglalkozni a benned elrejtett vagy épp tomboló fájdalmakkal, félelmekkel, ha vágysz arra, hogy elengedd végre tudatalattid blokkoló energiáit, akkor keress meg, és különböző lélekoldó technikák támogatásával közösen elengedjük őket. 

Áldott, felismerésekben gazdag napokat kívánok Neked!

Polyák Ági

nyers étrend tanácsadó, tudatalatti blokkok oldója

www.mindennapraegyturmix.hu

06 30 685 1885

2021.08.14.

Fotók: Pixabay ingyenes letöltés

Szerző:
Polyák Ági
Szólj hozzá Te is

A cikk szerzője:

Polyák Ági

Nyers vegán táplálkozási szakértő, lélekgyógyász és Theta Healing tanácsadó

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.